SIK SORULAN SORULAR
  • S
    (-40 °C) hızlı dondurma işleminin avantajları nelerdir?
    C
    Dondurarak saklamak, tüm dünyada gıdaların korunabileceği en iyi yöntemdir. (-40 °C) de hızlı dondurma işleminde kimyasal koruyucular kullanılmadığından ürünün gıda değerine de zarar verilmez. Dondurulan ürünler uygun koşullarda depolandığından besin değerlerini de korurlar. Dondurma işleminde, gıdanın kendi suyu buza çevrilerek bakteri oluşumu engellenir, kimyasal reaksiyonlar ve mikroorganizmaların çoğalmaları engellenir.
  • S
    Donuk ürün çözüldüğünde lezzetinde bir değişiklik oluyor mu?
    C
    Ayrıntılı olarak tat kontrollerinden geçirilen ürünlerimiz benzeri taze olarak hazırlanan pastalar ile aynı tada sahiptir. Hazırlanan ürünlerin hemen dondurulmasından ötürü her bir ürün ve porsiyonda lezzet standardı vardır.
  • S
    Dondurulmuş ürünleri çözüldükten sonra tekrar dondurabilir miyim?
    C
    Çözülmüş ürünleri tekrar dondurmanızı önermiyoruz, gıda zehirlenmesine neden olabilir. Çünkü gıdalarda bulunan ve gıdaların bozulmasına ve çürümesine neden olan mikroorganizmaların faaliyetleri, (-40 °C ) deki hızlı dondurma işlemi sonucunda durmaktadır. Ürün çözündükten sonra mikroorganizmalar tekrar faaliyete geçmekte ve siz ürünü tekrar (-18 °C ) ye atıp dondurduğunuzda daha hızlı bir şekilde faaliyetine devam etmekte ; üründe kalite ve besin kaybına neden olabilmektedir.
  • S
    Ürünlerde katkı ve kimyasallar maddeler kullanılıyor mu?
    C
    Kimyasal ve katkılı maddeler kullanmadan hazırladığımız ürünlerimizi ( - 40 °C) derecede donduruyor olmamız uzun ömürlü olmasını ve uygun şartlarda çözüldüğünde ilk günkü tazeliğine sahip olmamızı sağlıyor. Tüm ürünlerimiz gıda kodeksine uygun şekilde üretilmektedir.
  • S
    Dondurulmuş pastalar çocukların yemesi-tüketmesi için uygun mudur?
    C
    Dondurulmuş ürünlerimizde katkı maddesi ve kimyasallar kullanılmamaktadır. Yetişkinler için olduğu gibi dondurulmuş ürünlerimiz, çocukların yemesi-tüketmesi için de uygundur.
  • S
    Ürünleri nasıl saklayacağım?
    C
    Ürünlerimizi orijinal ambalajında stoklamalısınız. (-18 °C) ye dayanıklı ambalajlarımızda bulunan ürün etiketi ve uyarılarımız her zaman sizin ve personelinizin yardımcısı olacaktır. Bu tür bir saklama ayrıca istifleme kolaylığı ve ürünü koruma sağlayacaktır.
    Almış olduğunuz Cake Planet ürününü;
    Buzdolabında (teşhir dolabınızda) (+4 °C) de 3 gün, Derin dondurucunuzda (-18 °C) de son kullanma tarihine kadar saklayabilirsiniz.
  • S
    Ürünü dolapta değil de dışarıda (oda sıcaklığında) daha hızlı çözebilir miyim?
    C
    Bu tür bir uygulamayı önermiyoruz. Ürünlerin standart bir ısıda yani (+4 °C) de çözülmesi gerekmektedir. Dış sıcaklık mevsimlere ve koşullara göre çok büyük değişkenlikler göstermekte ve ürünün bozulmasına yol açabilmektedir.
  • S
    Raf ömrü olan 72 saatten sonra ürünler bozuluyor mu?
    C
    Raf ömrü olan 72 saatten sonra ürünlerimizin sağlığa zararlı bir etkisi bulunmamaktadır. Şekil ve kıvam deformasyonu yaşayacağından dolayı satışı önerilmemektedir.
  • S
    Ürünler neden hızlı bir şekilde çözülüp, kısa süre sonra deforme olarak bozuluyor?
    C
    Stoklama yaptığınız derin dondurucunuzun çalışıp çalışmadığından emin olmalısınız. İşletmenizin kapalı olduğu zaman diliminde elektrik kesintisi olup ürünler çözülmüş olabilir. Ürün teşhir buzdolabı ayarlarınızı ve çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • S
    Herhangi bir şekilde bozulan ürünü iade edebilir miyim?
    C
    Üretim ya da sevkiyat hatası tespit edilmiş durumlar dışında ürün idesi kabul edilmemektedir.
  • S
    Dilimleme nasıl bir avantaj sağlıyor?
    C
    Standart ölçülerde dilimlenerek size sunduğumuz ürünler, ürün servis standardı ve ayrıca dilediğiniz miktarda ( adet/ dilim) çözerek firesiz/zayisiz çalışma imkanı sunmaktadır.